Vezető szakértőink

Fakász István

Junior partner és kontrolling üzletág vezető. Közgazdász tanulmányait követően immáron 15 éve erősíti a Finacont csapatát. A kezdeti alap számviteli feladatokat kontrolling majd vezetői feladatok követték. Jelenleg cégünk egyik legnagyobb ügyfelénél vezet egy 13 fős csapatot. Kiemelt fontosságú számára a kontrollált környezetben való kiegyensúlyozott hatékony működés.

Fejes Tamás

Kontrolling szakértő, közgazdász. Gyártó és kereskedelmi cégeknél szerzett vállalati kontrolling területen szakértői és középvezetői tapasztalatokat. Jelenleg a Finacont egyik ügyfelénél képviseli a kontrolling területet, valamint a Finacont és Dyntell együttműködésében vállal szerepet. Munkája során az informatikai és kontrolling megoldások ötvözésére törekszik.

Hitvallásunk, hogy az ösztönös cégvezetés kora lejárt.

Folyamatosan változó világunkban a zsigerből hozott döntések melegágyát képezik annak, hogy a konkurencia megelőzze vállalatod! Magasan képzett szakember gárdánk a számodra legoptimálisabb rendszer kialakításában segít – mindezt maximális bizalommal kezelve.

60

Ügyfél

1000

Óra havonta

20

Fős szakértői csapat

15+

ERP adatforrás

Kontrolling

A FINACONT KONTROLLING SZOLGÁLTATÁSAI

Pénzügyi zárás és riporting

A havi és éves főkönyvi zárásokban való aktív részvétel. A könyvelési adatokra alapozottan az eredményhez, a mérleghez és a pénzmozgásokhoz kapcsolódó elemzések. Üzletági és költséghelyi beszámolók készítése. A vállalat egyéb adatbázisainak aktív használata (készlet, HR, termelés stb. adatok).

Tervezés, előrejelzés, Üzleti tervek készítése, Szimulációk.

A vállalat éves pénzügyi és egyéb részterveinek összeállítása, az elkészítés koordinálása. A gyorsan változó üzleti környezetben éven belüli előrejelzések elkészítése. „Mi lenne, ha…” típusú elemzések, érzékenységvizsgálatok. Tulajdonosok, illetve finanszírozók által igényelt üzleti tervek összeállítása.

Üzleti Intelligencia funkciók üzemeltetése

A vállalati adatbázisokra épülő BI szoftverek működtetése, új riportok definíciója és felépítése. Dyntell BI szoftver bevezetése üzleti scope definícióval, projektmenedzsmenttel és élesítés után üzemeltetéssel.

Belső tanácsadás, vezetői döntések támogatása

A vállalatvezetés támogatása ad-hoc üzleti elemzési igények kiszolgálásával. Veszteségpotenciálok feltárása. Folyamatfejlesztési ötletek kidolgozása, ilyen jellegű projektekben részvétel.

Önköltségszámítás

Termelő cégek számára önköltségszámítási modellek (elő- ill. utókalkuláció) kidolgozása és üzemeltetése.

Üzleti Intelligencia

A PREDIKCIÓ MAGASISKOLÁJA

A reagáló és adaptációs képesség biztosítása - különösen napjainkban - kiemelt jelentőséggel bír a vállalati célok megvalósítása terén.

Ebben nyújt segítséget a kontrolling és a üzleti intelligencia (business intelligence / BI), ami egy automatizált kontrollingrendszert foglal magába.

Ez utóbbi megvalósításához stratégiai partnerünk, a Dyntell Software biztosítja az ügyfél meglévő ERP-jére felülről illeszkedő BI rendszerét, melyet a Finacont kollégái szabnak személyre ügyfeleink elvárásainak megfelelően.

A Finacont hidat képez az ügyfél igényei és a Dyntell kínálta keretrendszer között.

  • A manualitás csökkentésével több idő marad az elemzésre.
  • Nem kell várni a kinyert adatokra, valamint kizárható a humán hibázás lehetősége.
  • Egyszerre több önálló, de logikailag összefüggő adatbázis elemezhető és értelmezhető.
  • A legapróbb részletekbe menően nyerhetők ki az adatok, ráadásul többféle formátumban.

Gyakran Ismételt Kérdések

A kisvállalkozástól a nemzetközi vállalatokig ilyen vagy olyan szinten, de megjelenik a kontrolling. Jellemzően a cég mérete határozza meg, hogy milyen mértékű kontrolling szolgáltatásra van szükség, melyet egy felmérést követően meg tudunk állapítani. Általánosságban azért elmondható, hogy a tudatos működés, a számokkal alátámasztott döntések illetve a kétségek szoros nyomon követése mindig megtérül.

A szerződéskötés során az ügyféllel tisztázzuk, hogy milyen szolgáltatásokra van szüksége és ez alapján alakítjuk ki munkatervünket az ügyfél igényeinek kiszolgálására. Ez magában foglalhatja a havi zárásokban való részvételt, a különböző belső és külső szereplőknek szánt riportok elkészítését, éves tervek és forecast-ok, középtávú tervek készítését stb. Ezen felül – Dyntell BI eszköz bevezetését követően – az eszköz üzemeltetését is mi végezzük.

Ez az ügyféligénytől és a feladatoktól függ. Helyszíni és távoli munkavégzés egyaránt lehetséges. Távoli munkavégzés esetén munkatársainknak az ügyfél rendszereihez hozzáférés szükséges.

A Dyntell BI mellett jellemzően MS Office termékeket professzionális szinten. Ha a munkát távolról a Finacont irodájából végezzük, akkor ezeket a szoftvereket az Finacont biztosítja. Amennyibben helyszíni a munkavégzés, úgy az ügyfélnek érdemes rendelkeznie a legfrissebb Office kiadással, hogy minél hatékonyabban végezzük a feladatokat.

A Dyntell BI eszköz egyszerre akár több nyilvántartási rendszerre (ERP, termelésirányítás, raktárkezelés stb.) rá tud kapcsolódni és képes azok adatait feldolgozni. Jellemzően a korszerűnek számító adatbázis alapokon működő rendszerekhez tud könnyen kapcsolódni, a konkrét kapcsolódási lehetőségekről az adott rendszerrel kapcsolatos konzultáció alapján lehet választ adni.

Ez függ a rendszer(ek) komplexitásától, amihez a BI kapcsolható illetve függ az üzleti igényektől is. Először egy informatikai felmérést végzünk az alaprendszerekre vonatkozóan és készítünk egy üzleti igény specifikációt. Ezt követően a Dyntell tanácsadóival közösen alakítjuk ki az ügyfél számára testreszabott BI megoldást. Jellemzően 2-3 hónapon belül már használható BI riportok állíthatók elő. A megoldás skálázható, azaz – igényektől függően – új riportokkal bővíthető.

Ügyfeleink

Építsd ki velünk vállalatirányítási rendszered!

Átláthatóság és rendszerszemlélet mindenek előtt.