Cégkapu tárhely szolgáltatás


A Cégkapu jelentősége


Az elektronikus Cégkapu bevezetésével a különböző állami hatóságok, hivatalok, intézmények és a vállalkozások közötti kommunikáció alapjaiban változott meg. A hatályos szabályok alapján a gazdálkodó szervezeteknek kötelező elektronikus elérhetőséggel rendelkezniük, amelyet egy központi nyilvántartás rögzít. A nyilvántartás elsődleges célja olyan biztonságos kézbesítési cím rögzítése, amelyen keresztül a hatóságokkal a kapcsolattartás és az egyéb elektronikus ügyintézés biztosított. A vonatkozó jogszabályok alapján a Cégkapuhoz egy tárhely kapcsolódik, amelyre az említett szervezetek által küldött elektronikus üzenetek érkeznek. A tárhelyre érkezett küldemények hivatalosan kézbesítettnek minősülnek, annak minden következményével együtt, tehát például: ezen időponttól kezdődően határidő számítódnak.


Az adminisztráció könnyítése


A Társaságunk által kínált adminisztrációs könnyítési szolgáltatás a Cégkapu létrehozására kötelezett szervezeteknek nyújthat segítséget. Munkatársaink a Cégkapu létrehozását követően a beérkező hivatalos levelezést folyamatosan figyelik, melynek keretében a levelezés letöltése a Skycont programmal segítségével történik, napi rendszerességgel (tehát hétvégén, munkaszüneti napokon is). A levélforgalom folyamatos nyomon követése azért is fontos, mert a Cégkapura érkező levelek esetében is fennáll a kézbesítési vélelem beállása, tehát adott esetben különböző hatósági szankciók is elkerülhetőek a folyamatos figyeléssel. Természetesen a megérkezett leveleket napi gyakorisággal, azonnal továbbítjuk a címzettek felé.

Új Cégkapu létrehozatala esetén biztosítjuk a kötelező cégkapu kapcsolattartó személyét (aki hivatalosan fogadja majd a leveleket). Amennyiben pedig Ügyfelünk szolgáltatásunkat Cégkapu létrehozása nélkül szeretné igénybe venni, és a kapcsolattartó már korábban kijelölésre került, akkor szolgáltatásunkat ügykezelői minőségben tudjuk biztosítani.

Keress minket bizalommal!