Környezetvédelmi termékdíj


A környezetvédelmi termékdíj fizetési kötelezettség bizonyos terméktípusok, továbbá az árukat és termékeket borító csomagolószerek külföldről történő behozatala esetén merülhet fel. Amennyiben egy társaság az adónem alanyává válik, úgy az bejelentkezési, bevallási és nyilvántartás-vezetési kötelezettséget is eredményez. Kollégáink segítséget nyújtanak a termékdíj kötelezettség meghatározásában és az adókötelezettségek teljesítésében is.

Tovább

Szja bevallások elkészítése belföldi és expat magánszemélyek részére


A magánszemélyek személyi jövedelemadó bevallásának elkészítése is lehet szakembert igénylő feladat olyan esetekben, amikor a NAV által elkészített bevallás-tervezet nem áll rendelkezésre, vagy nem teljes körű. Ilyen esetben tanácsadóink szívesen segítenek a belföldi magánszemélyeknek és belföldi kifizetőnek nem minősülő külföldi cégek által Magyarországra kirendelt (expat) személyeknek bevallásaik elkészítésében.

Tovább

Kisvállalati adó áttérés kalkuláció


A kisvállalati adó hatálya alá történő bejelentkezés vagy áttérés nem minden esetben javasolt, vagy lehetséges a gazdasági társaságok számára. Azonban van számos olyan eset, amikor a kiva kedvezőbb adózási lehetőséget kínál, mint a társasági adó. Szakembereink az ügyfél működési-gazdálkodási sajátosságai alapján megvizsgálják az adónem alkalmazhatóságát, kalkulálják az elérhető adóelőnyt, és igény szerint közreműködnek az áttérés lebonyolításában is.

Tovább

KKV és kapcsolt vállalati jogviszony minősítése


A vállalkozások gyakran nem fordítanak kellő figyelmet a jogszabályok által előírt, kis- és középvállalkozásokat érintő besorolások elkészítésére, vagy a kapcsolt vállalkozásokhoz kapcsolódó bejelentési és adminisztratív kötelezettségekre. Pedig a különféle minősítéseknek, és a kapcsolt vállalkozási jogviszony vizsgálatának több adónem, illetve adminisztrációs kötelezettség tekintetében is jelentősége van.

A vonatkozó jogszabályok alapján kollégáink segítséget nyújtanak a megfelelő besorolás meghatározásában, továbbá a kapcsolt vállalkozásokat érintő bejelentési kötelezettségek felmérésében és adminisztrációjában.

Tovább

Adóhatóság előtti képviselet


Az adóhatóság jellemzően előre meghatározott szempontok szerint, de rendszeresen ellenőrzi az adóalanyokat. Ezért az adózók alapvető érdeke, hogy az ellenőrzési eljárás során szakszerű és hatékony képviseletet ellátó szakember járjon el. Társaságunk számos adónem tekintetében vállalja az ügyfelek adóhatóságok előtti képviseletét, de természetesen nem csak ellenőrzési eljárások esetében.

Tovább

Külföldi munkáltató adószám, adóazonosító jel és TAJ-szám igénylés


A hatályos jogszabályok alapján a bejegyzésre nem kötelezett külföldi foglalkoztatót társadalombiztosítással kapcsolatos adókötelezettség terhelheti, a magánszemély járulékalapot képező jövedelméhez kapcsolódóan. Mivel a külföldi vállalkozás ezen adókötelezettségét saját maga teljesíti, így ehhez köteles az állami adóhatósághoz bejelentkezni.

Kollégáink mind a kifizető bejelentkezési kötelezettségének adminisztrációjában, mind a foglalkoztatott külföldi magánszemély azonosító számainak igénylésében segítséget tudnak nyújtani.

Tovább

Cégkapu tárhely szolgáltatás


A gazdálkodó szervezetek számára az elektronikus kapcsolattartást biztosító Cégkapu létrehozása kötelező. Szakembereink segítséget nyújtanak a Cégkapu létrehozásában, és igény szerint a létrehozás után (vagy akár már meglévő Cégkapu esetén) vállaljuk a portál levelezési forgalmának nyomon követését, valamint a levelek napi gyakoriságú továbbítását a címzettek felé.

Tovább

Keress minket bizalommal!